14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta ‘sürü bağışıklığına kavuşurken’ Temmuz ayından itibaren maske kuralı gevşedi

24 Mayıs 2021-Çev. Sevim Bakar/Malta

Sağlık bakanı Chris Fearne, Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci ile bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, Malta’nın ‘sürü bağışıklığını’ sağladığını, Temmuz ayından itibaren tamamen aşılanan kişilerin maske takmasının gerekmeyeceğini duyurdu.

Malta şu anda insanları AB’deki benzerlerinden daha hızlı aşılamaktadır.

Pazartesi akşamına kadar, yetişkinlerin yüzde 70’inin en azından ilk aşı dozunu almış olacağını ve nüfusun yüzde 42’sinin bu aşamada tamamen aşılanacağını söyledi.

Sağlık yetkilileri, Avrupa İlaç Otoritesi ülkelere tavsiye ederse, aşı 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklara da yapılacak şekilde kapsamı genişletilebilir. Şuan aşılar 16 yaş ve üstü kişilere uygulanmaktadır.

Sağlık yetkilileri tarafından Pazartesi günü açıklanan resmi rakamlara göre, şu ana kadar toplam 474 bin 475 COVID-19 aşılama aşısı yapıldı. Rakamlar bunların 302 bin 933’ünün ilk doz olduğunu göstermektedir.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından sunulan ve 2019’un sonuna kadar olan en son nüfus rakamları, Malta’nın toplam nüfusunun 514 bin 564 olduğunu göstermektedir. 16 yaş ve üstü kişi sayısı 432 bin 616’dır.

Aşı şu anda 16 yaş ve üstü herkese açıktır. Başvuru sahipleri aşı için vaccin.gov.mt adresinden kayıt yaptırabilirler.

Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz