17.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Malta Rekor Kırdı! 12 Saatlik Bağış Gecesinde 2,5 Milyon Euro Toplandı

Malta, yoksul ve güç durumda olan çocuklar yararına düzenlenen 12 saatlik bir televizyon bağış kampanyasında rekor bir miktar topladı. Dün öğleden gece yarısına kadar tüm yerel kanallarda yayınlanan “Għat-tfal kollha, kollha, kollha” temalı bağış maratonunda toplanan bağış miktarı 2.254.769 Euro oldu.

2015 yılında eski cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca tarafından kurulan Malta Trust Foundation, dezavantajlı çocuklar ve gençleri desteklemek için iş dünyası, akademisyenler ve ruhsal-sosyal alan profesyonellerini bir araya getiriyor. Vakıf öncelikle yoksulluk ve sosyal dışlanmaya karşı mücadele yürütüyor.

Bağışlardan faydalananlar arasında konuşma güçlüğü çeken, 12 yaşında teşhisi konulan dilsiz otizmli Eliza Demanuele de yer alıyor. Annesi yakın zamanda, beş yıl önce kızı için düzenlenen kutsal ekmek ayini partisine sadece bir çocuğun katıldığında yaşadığı kalp kırıklığını anlattı. Malta Trust Foundation’ın yardımıyla Eliza artık sosyalleşmeyi ve arkadaşlık kurmayı öğreniyor.

Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca Pazar sabahı rekor bağışa katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Bu sayede sayısız yoksul ve güç durumdaki çocuğun hayatı olumlu yönde değişecek.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz