23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Kral Günü’nde 15 Hollanda Kentinde Kur’an-ı Kerim Dağıtıldı: Binlerce Kişi İslam’ı Keşfetti!

Hollanda’da Kral Günü coşkuyla kutlanırken, Müslüman Perspektif Vakfı’nın “Neden İslam” birimi de 15 kentte “İslam’a Davet” etkinliği düzenledi. Etkinlikte binlerce kişiye Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve İslam dini hakkında bilgi verildi.

Rotterdam’da Kur’an-ı Kerim dağıtan “Neden İslam” Birim Başkanı Bekir Ekinci, amaçlarının Müslüman olmayan Hollandalılara İslam’ı tanıtmak ve Kur’an ile buluşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Ekinci, etkinlik sayesinde en az 5 kişinin İslam’ı seçtiğini de müjdeleyerek şunları ekledi: “Hollanda’da son yıllarda İslam’a ilgi çok büyük. Kur’an’a rağbet gösteriyorlar. Birçoğu muhakkak Kur’an okuyacağını söylüyor. Bu şekilde Allah’ın izniyle birçok insanın İslam ile tanışmasına veya İslam’a girmesine vesile oluyoruz.

Ekinci, Kral Günü’nün birçok insanın sokağa çıktığı bir gün olması nedeniyle 15 şehirde stant kurduklarını ve bu sayede geniş kitlelere ulaştıklarını da ifade etti.

Etkinliğe katılan Tara Mercera, Kur’an-ı Kerim’i hediye alanlardan biri oldu. Mercera, etkinliğin çok güzel olduğunu ve İslam’ın başkalarıyla paylaşılmasının önemini vurguladı. Mercera, Kur’an’ı okuyacağını ve bu sayede farklı bir bakış açısı kazanmayı umduğunu söyledi.

Daha önce hiçbir dini kitap okumadığını belirten Silke Hofman da Kur’an-ı Kerim’i heyecanla okuyacağını ve torunlarına da aktaracağını dile getirdi.

Aty Blaauboer ise Kur’an’dan edineceği güzellikleri torunlarına aktaracağını ifade etti.

Etkinlik, Hollanda’da coşkuyla kutlanan Kral Günü’ne de denk geldi. Kral Willem Alexander ve eşi Kraliçe Maxima ile ailenin diğer üyeleri, Emmen kentinde halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Turuncu renklerle donatılan ülkede, Kral Günü’ne özel geleneksel yiyecekler hazırlandı ve sokaklarda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kral Günü’nün Tarihi

Daha önce “Kraliçe Günü” olarak kutlanan günün adı, Kral Willem Alexander’ın tahta geçmesiyle 11 sene önce “Kral Günü” olarak değiştirildi. Hollanda’nın milli bayramları arasında yer alan kutlamalar, Kraliçe Wilhelmina’nın doğum günü olan 31 Ağustos 1885’te başlamıştı.

Kaynak: TurkInfo

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz