14.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

“Malta polisi sarhoş sürücülerin bildirilmemesini tavsiye ediyor”

22 Ağustos 2022

Malta’da sürücülere rastgele alkol testi yapılması gerektiğini ifade eden Malta Sigorta Birliği Genel Müdürü Adrian Galea, polislerin kaza mağdurlarına sarhoş sürücüleri bildirmemelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

Ciddi trafik kazalarının sadece yüzde 3’ünde alkol testi uygulandığını belirten Galea, polisin sigorta müşterilerine, suçlunun alkolün etkisi altında olduğunu bildirmeleri halinde sigorta poliçelerinin hasarı karşılamayacağını söylediğini ifade ederek “Polisler bu davranışlarıyla bir dereceye kadar, sarhoş sürücülerin direksiyona geçmeleri için yardım ve yataklık ediyor, daha doğrusu teşvik ediyor” dedi.

Malta’da yasanın yalnızca polis memurunun belirli bir şüphesi varsa alkol testi yapmasına izin vermesinin yeterince kötü olduğuna dikkat çeken Galea, “ancak bu tür sarhoş insanları bu tür yanlış bilgi ve cehalet ile kayırmak, kolluk kuvvetlerinin ne kadar düştüğünü gösteriyor” dedi.

Alkol testiyle ilgili zorunlu olan “makul şüphe” tanımındaki öznelliğin kaldırılması için yasanın güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Galea, trafik kazasında faillere alkol testi yapılmadan “olay mahallini sorunsuz bir şekilde terk etmesine izin verilmesinin” sonuçlarının “korkunç” olduğunu söyledi.

Galea, “Yaralanmalara neden olan ciddi bir trafik kazasına karışan tüm sürücülere alkol testi yapılmasını önerdik. MIA tarafından toplanan istatistiklerin analizinde, ciddi kazaların sadece yüzde üçü alkol testine tabi tutuldu” dedi.

Konu ile ilgili çözüm önerilerinin Ekim 2020’de sorumlu bakana sunulduğunu ancak “tam bir kayıtsızlıkla” karşılandığını belirten Galea, “O zamandan beri görüşmemize rağmen hiçbir şey gerçekleşmedi. Yol güvenliğinin hükümetin gündeminde veya radar ekranında olmadığı çok açık” dedi.

Galea, “Aynı şey muhalefet partisi için de geçerli. Her iki parti de siyasi manifestolarında yol güvenliğini ele almadı. Yetkililer, bu kadar önemli bir konuyu ele alırken gösterdiğimiz şevk ve coşkuyla en azından kısmen örtüşebilseydi, yollarımız herkes için çok daha güvenli bir yer olurdu” dedi.

Galea, “Hükümeti, Avrupa’nın çoğunda olduğu gibi, ceza puanı sistemini tüm sürücüleri kapsayacak şekilde genişletmeye ikna etmede etkili olduk” şeklinde konuştu.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz