18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Klasik Araba Müzesi Dünyanın En İyilerinden Biri Seçildi!

Malta’nın gurur kaynağı Klasik Araba Müzesi, dünya çapında yapılan bir araştırmada 15. sırada yer alarak başarısını kanıtladı.

Otomobil uzmanları, dünyanın en iyi otomobil müzelerini belirlemek için Google Business yorum puanlarını ve arama verilerini analiz etti. Araştırmada, Michigan’daki Gilmore Araba Müzesi birincilik tacını alırken, Malta Klasik Araba Müzesi ise 4.8’lik Google puanı ve yıllık 64.800 Google aramasıyla listede 15. sıraya yerleşti.

Listede birinci seçilen ABD’nin Michigan eyaletindeki Gilmore Araba Müzesi, 4.9 üzerinden 4.9’luk etkileyici bir Google puanına ve her yıl 177.600 küresel aramaya sahip olmasıyla dünyanın en popüler ve en keyifli otomobil müzesi olarak tanımlandı. Kuzey Amerika’nın en büyük otomobil müzesi olarak kabul edilen Gilmore Müzesi, her dönemden 400’den fazla klasik ve koleksiyonluk araca ev sahipliği yapıyor ve araba tutkunları için eğlenceli bir ziyaret sunuyor.

Malta Klasik Araba Müzesi ise otomobil tutkunu Carol Galea’nın eseri. Galea, yerel yokuş tırmanma yarışları için kendi arabalarını modifiye etme ve inşa etmekle hobi olarak başladığı bu tutkusunu, klasik otomobillere duyduğu aşka dönüştürdü.

Müzede Jaguar E Type’tan 1972 model Fiat 500F’e kadar geniş bir yelpazede özenle restore edilmiş ve sevgiyle korunan araçlar bulunuyor. Müzenin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Duvarlarımızın içinde tarih, model bilgileri, üretim adetleri ve hatta bazı modellerin koleksiyonumuza nasıl dahil olduklarına dair küçük hikayeler dahil olmak üzere zengin bilgi kaynakları var. Her otomobilin bir hikayesi olduğunu düşünüyoruz ve Malta Klasik Araba Müzesi’ndekilerin anlatacak çok şeyi var” denildi.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz