19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta karantina otellerinin kapasiteleri dolmaya başladı

15 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Times of Malta’nın öğrendiğine göre Malta Turizm Otoritesi, St George’s Bay’deki otelin tam kapasiteye yaklaşmasının ardından ikinci bir karantina oteli için bir çağrı yayınladı.

Yetkili makamın bir sözcüsü, dört yıldızlı Corinthia Marina 200 odalı otelin 287 misafirle neredeyse dolu olması nedeniyle çağrının yapıldığını doğruladı.

Kaynaklar, Çarşamba günü yapılan çağrının Cuma günü kapanacağını ve daha sonra kamu ihale kurallarına uygun olarak işlenmesi gerektiğini söyledi. Önümüzdeki hafta ortasına kadar yeni bir belirlenmiş otelin seçilmesi bekleniyor.

Kaynaklar, özel otelcilerin de karantina amaçlı otel tesisleri sağlayarak soruna kısa vadeli bir çözüm bulmak için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Çarşamba günü yetkili makam, bir Facebook gönderisiyle Malta’ya gelen aşısız kişilerden karantina otelinde kaldıkları süre boyunca oda başına en az 1.400 € tahsil edileceğini duyurdu .

Önlem, onaylanmış bir jab sertifikası olmadan gelen herkes için geçerlidir.

Şu anda 14 gün olan zorunlu karantina süresini tamamlamayanlara 10.000 Euro’ya kadar para cezası veriliyor.

Yetkili bir sözcü, herhangi bir turistin Malta’dan ayrılmadan önce gerekli tüm belgelerle birlikte gelmesi olumlu sonuçlanırsa, konaklama için ödeme yapmalarının istenmeyeceğini açıkladı.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz