21.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Malta Kadın Lobisi, yetkililerin aile içi şiddete dair içi boş vaatlere “yeter!” Diyor

Malta Kadın Lobisi, yetkililerin aile içi şiddet konusunda yeterli adımlar atmadığını belirtti

Malta Kadın Lobisi (MKL), yetkililerin aile içi şiddet mağdurlarının korunması ve zamanında adaletin sağlanması konusunda yeterli çaba sarfetmediğini bir kez daha belirtti.

16 günlük aktivizmin tamamlanmasına rağmen, MKL, yetkililerin aile içi şiddet konusundaki baskın sorunu ele almada yetersiz kaldıklarını vurguladı. “2283 davanın birikmiş olması, açıkça bu tür davalarla ilgilenmek üzere ikinci bir yargıcın atanmasının yeterli olmadığını gösteriyor,” dedi STK.

MKL, aile içi şiddet davalarını yönetmek için atanan ikinci yargıcın yetersiz olduğunu belirtti. Grup, aile içi şiddet dosyalarını desteklemek için atanmış olan yeni yargıcın, Eylül ayından bu yana artık bu davalarla ilgilenmediğini ekledi.

MKL, hükümetin cinsiyete dayalı şiddetle mücadeledeki taahhüdünü sorguladı ve ulusal stratejisinin başlatılmasına rağmen somut adımların ve uygulamanın eksikliğini eleştirdi. MKL, yetkililerden “güzelce söylenmiş politikaların” ötesine geçmelerini ve etkili bir uygulama için uygun bir bütçe sağlamalarını istedi.

Elektronik takip ve panik düğmelerinin tanıtılmasına dair duyulan şüpheciliği dile getiren MKL, bu tür önlemlerin on yıl önce ilk kez bahsedildiğini vurguladı. “Umarız uygulanması için başka 10 yıl beklemek zorunda kalmayız.”

Cinsiyete dayalı şiddetin kadınlar ve kızlar üzerindeki orantısız etkisine değinen MKL, hükümetin anlatısına ve önerilen yasal düzenlemelere “Kadına Yönelik Şiddet (KYŞ)” terimini dahil etmeyi talep ediyor.

MKL, ilerleme için çaba gösteren STK’ların çabalarını övüyor ve toplumun temel önlemleri yetkililerden talep etmek yerine etkili bir sistem oluşturmak için çaba sarfetmesinin gerekliliğini vurguluyor.

“Kadına Yönelik Şiddet, toplumumuzda kara bir lekedir, ve bu suçun tüm mağdurları için derhal ve yeterli koruma ile adalet talep ediyoruz,” şeklinde MKL açıklamasını tamamladı.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz