17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Kadın Lobisi: “Sistemik Engeller Kaldırılsın, Kadınlar Eşit Fırsatlara Sahip Olsun!”

Malta Kadın Lobisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Birleşmiş Milletler’in “Kadınlara Yatırım Yapın: İlerlemeyi Hızlandırın” çağrısını destekledi ve hükümeti toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek için somut adımlar atmaya çağırdı.

Her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü, cinsiyet eşitliği mücadelesinin devam ettiğini ve kadınların toplumsal ilerlemedeki vazgeçilmez katkısını hatırlatıyor.

Malta Kadın Lobisi, kadınların kalıplara meydan okumaktan engelleri yıkmaya kadar eşitlik ve güçlenme anlatısını yeniden şekillendirmede önemli bir rol oynadıklarını vurguladı.

Lobiden yapılan açıklamada, cinsiyet eşitliğine doğru bazı adımlar atılmasına rağmen Malta’da kadınlar için önemli zorlukların devam ettiği belirtildi. Hükümetin, sistemik engelleri ortadan kaldırarak, her kadının onurlu bir şekilde yaşayabileceği ve eşit fırsatlardan yararlanabileceği daha kapsayıcı bir toplum yaratması için çağrıda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, cinsiyet eşitliğinin faydalarının sosyal adaletin ötesine geçtiği, ekonomik refah ve genel toplumsal refahın ayrılmaz bir parçası olduğunun altı çizildi.

LoBi, yapılan araştırmaların liderlikte cinsiyet çeşitliliği olduğunda işletmelerin daha başarılı olduğunu, bunun da daha iyi karar verme ve yenilikçiliğe yol açtığını vurguladı. Ayrıca, yeterli ve adil şekilde ücretlendirilen ebeveyn izni gibi adil iş-aile önlemlerinin sadece cinsiyet eşitliğine değil, aynı zamanda aile refahına ve demografik dengeye de katkıda bulunduğu belirtildi.

“Eşitlikten herkes faydalanır. Araştırmalar, farklı bakış açılarıyla daha iyi karar verme ve yenilikçiliğe yol açan cinsiyet temsilinde bir denge olduğunda işletmelerin başarılı olduğunu gösteriyor. Ayrıca, yeterli ücretli ve yeterince uzun olan daha iyi iş-aile önlemleri sunmak yalnızca cinsiyet eşitliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda ailelerde daha iyi bir refahın sağlanmasına, daha güçlü bağların kurulmasına ve ebeveynler arasında daha adil bir sorumluluk paylaşımına katkıda bulunur. Bunların hepsi, hükümet demografik sorunlarına çözüm bulmak istiyorsa esastır, çünkü Malta şu anda tüm AB üye devletleri arasında en düşük doğum oranına sahiptir.”

Malta Kadın Lobisi, bu Dünya Kadınlar Günü’nde bireyleri, kuruluşları ve politika yapıcıları cinsiyet eşitliğini ilerletmek için birlikte çalışmaya çağırdı.

“Kadınların güçlenmesini teşvik ederek, kalıplara meydan okuyarak ve kapsayıcılık ortamı yaratmak suretiyle, hepimiz için daha adil ve eşitlikçi bir toplum yaratabilir ve ilerlemeyi hızlandırabiliriz.”

Malta Kadın Lobisi, Association for Equality Malta, ANSEK, FIDEM, GWU, Bağımsız Üyeler Grubu, MAWB, MEA, MUMN, Mediating Women – Balancing the Media, UHM, Kadınlar Kadınlar İçin (Malta), Kadın Çalışmaları Grubu ve Kadın Hakları Vakfı dahil olmak üzere kadın hakları örgütleri için bir şemsiye kuruluşu olarak hizmet veriyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz