24.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Maltalı İmam ve Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi toplantı yaptı

29 Ekim 2020 / Malta

İmam Muhammed El Sadi ve Dışişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Christopher Cutajar arasında Fransız öğretmenin aşırı dinciler tarafından katledilmesinin ardından görüş alışverişinde bulunmak için bir görüşme gerçekleşti.

Görüşme Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Cutajar tarafından talep edildi. Paola Camii’ndeki toplantıya ayrıca Dünya İslami Çağrı Derneği’nin Malta Başkanı Adel Ali Elfituri Bayu da katıldı.

El Sadi’nin Fransız öğretmenin katledilmesini kınayan mesajında dini karalamayı ve kötülemeyi suç sayan yasaların yeniden yürülüğe girmesini yazması tartışmaya neden olmuştu. Bu mesaja ithafen Malta Kitap Konseyi Başkanı Mark Camilleri “Muhammed’in hiciv tasvirlerinin yasak olduğu bir ülkede yaşamak istiyorsanız bir Air Malta uçağın binip Suudi Arabistan’a gidebilirsiniz.” şeklinde tepki vermişti.

Dünkü toplantının ise uzlaştırıcı bir toplantı olduğu düşünülüyor. Dışişleri Bakanlığı ve Dünya İslami Çağrı Derneği’nin Malta Şubesi, Papa Francis ve önde gelen dünya dinlerinin dini liderleri tarafından 20 Ekim’de Roma’da imzalanan Barış Çağrısı’nı ortaklaşa onayladı.

Yapılan açıklamada El Sadi’nin Malta’daki Müslüman toplumda “her zaman hoşgörü ve barışı savunduğu” 40 yıllık çalışmasının önemi belirtildi.

Cutajar yaptığı açıklamada “Malta her zaman farklı inançlara, kültürlere ve geleneklere sahip insanları ağırlamaya devam ediyor. Bu hoşgörü değerine herkes tarafından saygı duyulması önemlidir ”dedi.

Kaynak : Malta Today

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz