12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta İklim Değişikliği Enstitüsü Başkanı: Açık alanda park eden arabalar ücret ödemeli

26 Şubat 2021 / Nesibe Elif Önder / Malta

Malta İklim Değişikliği ve Sürdürebilir Kalkınma Enstitüsü Başkanı Maria Attard, ülkedeki kişisel araç bağımlılığını azaltmak için açık alanda park edenlerin belli bir ücret ödemesi gerektiğini söyledi.

Attard, “Evlerimizin dışındaki alanın ücretsiz ve istediğimiz zaman bize açık olduğunu varsayıyoruz. Ancak burası ortak bir alandır ve arabalı-arabasız herkes tarafından paylaşılmalıdır. “dedi.

Malta’da hali hazırda ortak alanlara park etmek ücretsiz. Ancak Başkan Attard bu yerlere park edilmesi durumunda para istenirse, insanların toplu taşımaya yönelebileceğini söylüyor.

“Alan bir kaynak ve ücretli olması gerekir”

Attard, adada yaşayan sakinlerin dışarıda rahatça park edebildikleri için garajlarını çocuk oyun alanı vb odalara dönüştürdüklerini söyledi. Amacı dışında kullanılan garajların bir tür suistimal olduğunu belirtti.

Başkan “Park, hiçbir zaman öncelikli bir konu olmadı. Diğer ülkelerde, imar planlarının, şehirlerin idaresinin ve inşaatın ana parçasıdır. Ücretsiz park ile ücretli park arasında bir denge olması gerekiyor. ” dedi.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz