14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Hint yapımı AstraZeneca aşı gruplarına seyahat yasağını kaldırdı

15 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Astra Zeneca COVID-19 aşısının belirli bir dozunu olan Birleşik Krallık yolcularına yönelik yasak Perşembe günü kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan bir sözcü, bugün itibariyle geçerli aşı sertifikalarında listelenen tüm AstraZeneca aşı gruplarının Malta’ya karantinasız giriş için kabul edileceğini doğruladı.

Geçen hafta Malta , 4120Z001, 4120Z002, 4120Z003 parti numaralarıyla AstraZeneca aşısı uygulanan Birleşik Krallık yolcularının girişini yasakladı ve Birleşik Krallık dışişleri ofisi yolculara Malta’ya girişlerinin reddedileceğini bildirdi.

Her üç seri de Hindistan’da Hindistan Serum Enstitüsü (SII) tarafından üretilen ve Covishield olarak bilinen aşıya ait.

Malta şu anda İngiltere’nin yeşil listesinde yer alıyor, yani gezginler İngiltere’ye döndüklerinde karantinaya almak zorunda değiller.

Bununla birlikte Malta, PCR testi negatif olan ve aşılı bir yetişkinle seyahat edebilen 12 yaşından küçük çocuklar hariç, yalnızca tam aşılı turistlere izin vererek İngiliz gezginlere kısıtlamalar getirmişti..

Malta makamları şu anda yalnızca AB, İsviçre ve Birleşik Krallık’tan, ayrıca Dubai ve Türkiye’den aşı sertifikalarını kabul etmektedir.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz