24.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Havalimanına 2024’te 8.45 Milyon Yolcu Bekleniyor!

Malta Uluslararası Havalimanı, bu yıl rekor sayıda yolcu ağırlamayı hedefliyor. Yetkililer, 2024 boyunca havalimanından geçecek yolcu sayısının 8.45 milyonu aşarak geçen yıl kırılan rekoru alt üst edeceğini açıkladı.

2023 yılında Malta’ya yapılan ve buradan gerçekleştirilen hava yolculukları, pandemi öncesi seviyeye ulaşmıştı. Bu dönemde havalimanı 7.8 milyon yolcu ağırlayarak rekor bir yıla imza atmıştı.

Ancak bugün duyurulan yolcu tahmin raporuna göre, bu yılın ilk aylarındaki verilere dayanarak havalimanı, geçen yılın rekorunu 650.000 yolcu artışıyla geride bırakmayı hedefliyor.

Havalimanı yetkilileri, geçen ay 774.562 yolcu ağırladıklarını ve bu rakamın Nisan 2023’e göre %9,3’lük bir artışı temsil ettiğini duyurdu. Bu güçlü birinci çeyreği takip eden Nisan ayı verileri, yılın geri kalanında da benzer şekilde istikrarlı bir büyüme eğiliminin yaşanacağını işaret ediyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda havalimanı, yıllık mali hedeflerini de revize ediyor. Yeni tahminlere göre havalimanının toplam gelirinin 132 milyon Euro’ya, net karının ise yaklaşık 44 milyon Euro’ya ulaşması bekleniyor.

 

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz