19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta Havaalanı: Kısıtlamalar nedeniyle rakiplerimizin gerisindeyiz

11 Nisan 2022

Malta Uluslararası Havaalanı (MIA) kendisine bağlı olan 14 ülkenin Covid-19 kısıtlamalarını  tamamen kaldırdığını açıkladı. Malta’nın Akdeniz’deki rakiplerine kıyasla toparlanmasındaki yavaşlığa dikkat çeken MIA seyahat kısıtlamalarının kaldırılması çağrısını yineledi.

Malta’nın ulusal havaalanı (MIA), şu anda kendisine bağlı 14 ülkenin Covid-19 kısıtlamalarını kaldırmayı tamamladığını belirtti.

Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Macaristan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, İsveç, Hollanda, Polonya, Romanya, İsviçre ve İngiltere’de Covid kısıtlamalarının kalktığını açıklayan havaalanı Malta’da bugünden itibaren kısıtlamaların gevşetilmesinin yeterli olmadığını ifade etti.

Malta’nın Covid-19 sonrası toparlanmasının doğrudan Akdeniz’deki rakiplerinden daha yavaş ilerlediğini gösteren Ocak ve Şubat 2022 verileri yayınlayan havaalanı açıklamasında Ocak ve Şubat’ta pandemi öncesi sahip olduğu pazarın yüzde 49’unu geri kazandığı belirtildi.

Buna karşın Portekiz ve Hırvatistan’da bu oranın yüzde 69, İspanya’nın yüzde 68’i Yunanistan ise yüzde 60’ını geri kazanırken Malta’nın geri kaldığına dikkat çekilen açıklamada seyahat kısıtlamalarının kaldırılması çağrısı yinelendi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz