19.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta “Gri liste”den çıkmaya çok yakın

06 Aralık 2021

Malta Mali İstihbarat Analiz birimi (FIAU) müdür yardımcısı Alfred Zammit, ülke olarak eylem planının tüm gerekliliklerini karşılayarak,  Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkacağını söyledi.

Kara para ile mücadelede yetersizlikler nedeniyle FATF gri listesinde yer alan Malta’nın bu listeden çıkmak için eylem planının son durumu ile ilgili FIAU müdür yardımcısı Alfred Zammit The Malta Independent’a açıklamalarda bulundu.

Malta’nın eylem planının tüm gerekliliklerini “şüphesiz” karşılayacağını ve Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkacağını söyleyen Zammit, gri listeden çıkmanın an meselesi olduğunu ve şu ana kadar iyi bir ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Zammit, Mali İstihbarat Analiz Birimi’nin polis ve diğer devlet yetkilileriyle birlikte yürüttüğü çalışmalarla insan kaynaklarına ve mali suçları tespit etmek için kullanılan sistemlere yapılan yatırımı aktararak, “bugünün FIAU’su 10 yıl önceki FIAU ile karşılaştırılamaz bile” dedi.

Yetkili ayrıca, özel sektörün artık kara para aklama ile ilgili riskler ve yükümlülükler hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve yetkililerin sosyal yardım çabalarından sonra daha fazla farkında olduğunu söyledi.

Zammit, geçtiğimiz Ekim ayında ilerlemeleri hakkında verdikleri raporun ardından FATF’nin Malta’ya olumlu geri bildirim verdiğini aktararak Malta’nın gri listeden çıkmak için “doğru yolda” olduğunu söyledi.

The Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz