14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği’nden üyelerine: Grip aşısı yapmayın

11 Ekim 2020 / Malta

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği cumartesi günü öğleden sonra üyelerine sürpriz bir genelge göndererek hiçbir koşulda grip aşısını yapmamaları çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı birliğin bu kararını uygulamanın ölümcül sorunlara yol açabileceğini belirterek karara tepki gösterdi.

Bildiri birliğin başkanı Paul Pace tarafından imzalandı. Başkan Pace, birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan hemşireler dışında tüm hemşirelere ekstra yemek parası verildiğini söyledi. Birlik, 12 saat vardiya ile çalışan hemşirelere 8 saat değil 12 saat izin verilmesini talep ediyor.

“Hemşireler, COVID-19 nedeniyle büyük fedakarlıklar yapıyor. Birçoğu maaşını kaybetti ve çocuklarına bulaştırmaktan korkuyor. Sadece alkış istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. ” açıklamasını yapan Pace, hükümetin birliğin taleplerini kabul etmediği sürece hizmetin kesintiye uğrayacağını söyledi.

Bakan ise birliğin grev hakkını kullanabileceğini söyledi. Ancak üyelerine özellikle bu yıl grip aşısını yapmayı reddetmelerini emretmenin orantısız olduğunu söyledi.

Kaynak : Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz