17.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta Dışişleri Bakanı: AB ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı var

16 Nisan 2021

Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo, Türkiye’nin Doğu Akdeniz Konferansı önerisinde, konferansta sorun tüm taraflarının yer alması dedi, çözüm için KKTC’nin de katılımının önemine işaret etti.

Milliyet gazetesine konuşan Bartolo, Türk ve Libyalı mevkidaşlarıyla Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarına yönelik yazılı:

“Libya’da altyapı sorunundan, elektrik kurum, okuldan, sağlık için kadar çok çok alanda yeniliğe ihtiyaç var. Libya Milli Birliketi’nin uluslarası derine ihtiyac var, buna Malta ve Türkiye de dahil. Biz nasıl yardımcı olabiliriz ona kafa yorduk. destekten memnun “

AB-Türkiye ilişkilerinden bahseden Bartolo, “Aramızdaki sorunların büyük birbirimize ihtiyacımız var. AB Liderlerinin Mart ayı zirvesine baktığımızda, Türkiye’ye genel bakış iyiydi. Çok geç olmadan, ajandamızda dikte ip bırakmalıyız” dedi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz Konferans önerisinin iyi bir fikir olduğunu söyleyen Bartolo, şöyle konuştu:

“Konuşarak çözüm aramak her zaman en iyi yollardan biri olmuştur. Çözüm için atılabilecek en faydalı adım bu. Daha önce buna benzer bir konferans Helsinki’de, güvenlik konulu olarak yapılmıştı. Hep birlikte bir masa oturulup, çözüm için önemli kararlar alınmıştı. (Bazı Avrupa Birliği ülkelerinin konferansına KKTC’nin katılımına vermiyoru hakkında) Tüm taraflarının bir araya gelmesi, dahil edilmesi gerekiyor. (Bazı Avrupa Birliği ülkelerinin konferansına katılmıyoru hakkında) Tüm katılımcılar bu Konferans’ta yer almalı, bir tartışma ortamına izin verilmiştir. veya devletler değil, çözüm için sivil toplum kuruluşları da davet edilmeli Katılım için, “ihtilaf gerekmiyor” ancak tüm tarafların davet edilmesi şart. “

Milliyet gazetesi

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz