15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Cennetine Dünyadan Övgü: St. Peter’s Pool En İyi 100 Plaj Arasında!

Maltalıların gözdesi St. Peter’s Pool, dünyanın en iyi 100 plajı arasına seçildi!

Beach Atlas isimli çevrimiçi platformun oluşturduğu listede yer alan St. Peter’s Pool, sadece plajların görsel güzelliğini değil, yerel halk için değerini, kapsayıcılığını, sunduğu aktiviteleri ve kültürel önemini de hesaba katarak plajları değerlendiriyor.

Dünya genelinden seçkin seyahat uzmanları ve gezginlerin oylarıyla oluşturulan liste, yalnızca algoritmalara değil, aynı zamanda insan uzmanlığına dayanan kapsamlı bir değerlendirme süreci yürütüyor.

Beach Atlas, öncelikle veriye dayalı ve kapsayıcı bir seçim sunmak için kriterlere göre 100 plajı kısa listeye aldı. Daha sonra uzmanlar ve gezginlerin oylarıyla listeyi rafine ederek sıralama oluşturdu.

Bu özenli değerlendirme sürecinin ardından Malta’nın “gizli cenneti” St. Peter’s Pool, hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde 93. sırada kendine yer bulmayı başardı.

Beach Atlas web sitesinde St. Peter’s Pool için kullanılan övgü dolu açıklama şöyle: “Marsaxlokk yakınlarındaki St. Peter’s Pool, doğal güzelliği ve kristal berraklığındaki suları ile Malta’nın gizli bir mücevheri. Eşsiz kaya oluşumları ile çevrili bu doğal havuz, maceraperest ziyaretçileri serinletici sularına atlamaya davet ediyor. Doğal bir yarıktan akan deniz suyu ile zenginleşen turkuaz rengi sular, çevredeki kayaların sıcak renkleriyle çarpıcı bir tezat oluşturarak hem dinlenmek hem de heyecan verici anlar yaşamak için mükemmel bir yer haline getiriyor.”

Listede St. Peter’s Pool’un bir önceki sırasında Rusya’nın Khalaktyrsky Plajı, bir sonraki sırasında ise Avusturya’nın Zell am See Plajı yer alıyor.

Listenin zirvesinde ise sırasıyla Fransız Polinezyası’ndan Bora Bora, Güney Afrika’dan Boulders Plajı ve Hawaii’den Waikiki Plajı bulunuyor.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz