16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

 Malta, Bodrum’da Türk konuklara özel etkinlik düzenledi!

26 Ağustos 2022

Malta Turizm Otoritesi ve Miras Malta, Bodrum’da Dibeklihan Kültür Sanat Köyü’nde ‘Malta Tarihinde Anadolu’nun Tadı’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Malta’nın Ankara Büyükelçisi Dr Theresa Cutajar da katıldı.

Malta Turizm Otoritesi ve Miras Malta, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en popüler turistik sahil beldelerinden Bodrum’da unutulmaz bir akşama ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Türkiye’de seyahat eden kişilerden oluşan çok özel izleyici kitlesini ağırladı.

Malta Turizm Otoritesi Kıdemli Pazarlama Müdürü Arthur Grima’nın, Malta adalarını, tarihi ve kültürünün zenginliğini tanıttığı etkinlikte, tarihi arşivlerden derlenen tariflere göre hazırlanan kokteyller ile izleyicilere ‘Lezzet Tarihi’ deneyimi sunuldu. Belgelenen tarifler ve bu kokteyllerin arkasındaki hikayeler, Heritage Malta Kıdemli Küratörü Liam Gauci tarafından izleyicilere aynı zamanda aktarılarak tanıtıldı.

Dibeklihan Kültür Sanat Köyü’ndeki etkinliğe Malta’nın Ankara Büyükelçisi Dr Theresa Cutajar ve Türkiye UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Nevin Salman da katıldı.

Grima etkinlik için, “Kültürel mirasımızın bir bölümünü, ziyaret etmeyi planlayan ve hakkında bilgi edinmek isteyen çok özel bir gezgin kitlesiyle paylaşmak için bir fırsattı” derken Gauci, “Lezzet Tarihi, Malta’nın gastronomi ve tarih gibi bazı önemli varlıklarını bir araya getirmek ve bunları daha geniş bir kitleyle paylaşmak için bu tür alışverişleri teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

MTA İcra Kurulu Başkanı Grima, “Bodrum’daki etkinliğe katılan yüksek profilli izleyiciler de Türk toplumunda etkileyici kişilerdir. Tanıtım amaçlı bu kültürel etkinlik tüm yıl Malta Adalarına yüksek kalitede turizm sağlayacak sosyal demografi için Türkiye’deki stratejisiyle uyumludur” şeklinde konuştu.

Malta’nın Ankara Büyükelçiliği yd resmi Twitter hesabından “Büyükelçi, Malta Turizm (Visit Malta) ve Heritage (Miras Malta) tarafından Bodrum’da düzenlenen ‘Malta Tarihinde Anadolu’nun Tadı’ etkinliğine katıldı” ifadeleriyle tanıtım etkinliğini paylaştı.

Oh My Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz