26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta Bienali 2024: Kültürel Zenginlik ve Uluslararası Sanat Buluşması

Malta, 2024 yılında düzenlenecek olan maltabiennale.art ile ilk bienalini ağırlamaya hazırlanıyor. 23 ülkeden 80 sanatçının ve 20’den fazla ulusal pavyonun katılacağı bu etkinlik, Malta’nın kültürel zenginliğini ve sanatsal çeşitliliğini uluslararası bir platformda sergileyecek.

Mart ve Mayıs ayları arasında gerçekleşecek olan bienal, Malta’nın tarihi mekanlarına yayılacak ve ziyaretçilere sanatsal bir şölen sunacak. Malta Sanat Konseyi, Malta Turizm Otoritesi, Valletta Kültür Ajansı, MCAST, Malta Festivalleri ve Spazju Kreattiv’in ana ortağı olduğu bu Heritage Malta girişimi, Malta’nın sanatsal alanını güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi amaçlıyor.

Malta Bienali, ulusal mirası çağdaş sanatla birleştirerek benzersiz bir deneyim sunacak. UNESCO’nun Dünya Miras Alanlarının Yorumlanması ve Sunumu Uluslararası Merkezi’nin de katılımıyla kültürel bir diyalog başlatmayı hedefleyen bienal, 2024’te Malta’yı uluslararası kültür haritasında önemli bir konuma taşıyacak.

Malta’nın kendi miras kuruluşları, sanatçılar ve uluslararası katılımcılar arasında bir köprü oluşturan bienal, 150’den fazla ülkeden gelen 2.500’ün üzerinde sanatsal teklif ile büyük ilgi görüyor. Malta Bienali, maltabiennale.art üzerinden Malta Ulusal Topluluk Sanat Müzesi MUŻA aracılığıyla ve Malta Başkanı ile UNESCO’nun himayesinde Malta Sanat Konseyi işbirliğiyle gerçekleşecek. Daha fazla bilgi için https://www.maltabiennale.art/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz