15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta bandıralı gemide meydana gelen patlamada Türk mühendis hayatını kaybetti

MT Torc adlı Malta bayrağı taşıyan bir tanker gemisinin kazan dairesinde meydana gelen şiddetli bir patlamada, Türk mühendis Mehmet Altaş’ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunanistan’dan İtalya’ya giden gemi, denizin ortasında gerçekleşen patlamada ağır yaralanmış ve tıbbi yardım ulaşmadan önce Altaş hayatını kaybetmişti.

İtalyan yetkililer, trajik olayı öğrendikten sonra ilk başta tıbbi bir helikopter tahliyesi planını iptal ettiler. Bunun yerine geminin Cenova’ya gitmesine izin verildi ve Altaş’ın cansız bedeninin bugün karaya çıkarılması bekleniyor.

Gemi yöneten şirket olan Beşiktaş Shipping, gemide gerekli işlemleri koordine etmek için Malta makamları, Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu ve Roma’daki Türk Büyükelçiliği ile işbirliği yaptığını açıkladı.

Ön incelemeler, MT Torc’un Aralık ayı sonunda Yunanistan’da kapsamlı bir kontrol geçirdiğini ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini göstermektedir. Gemi, 2 Ocak’ta Yunanistan’dan ayrıldıktan sonra 5 Ocak’ta Malta’nın yetki alanındaki bir bölgede kısa bir süre demir atmıştır.

İtalyan yetkililer şu anda olayı araştırıyor. Beşiktaş Shipping, olayı analiz etmek ve bulguları açıklamak için uluslararası uzmanları dahil etmeyi taahhüt etti.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz