17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Kiralık Konutlar İçin Yıllık Sübvansiyonlarda Artış: 4.200 € ile 6.000 € Arasında Destek

Özel sektörde konut kiralamakta olan ve devlet yardımından faydalanan bireyler ve aileler, bu yıl içinde daha yüksek sübvansiyonlardan yararlanacaklar.

Sosyal Konut Bakanı Roderick Galdes tarafından duyurulan plan, piyasa koşullarına rağmen kira konutlarında yaşayanların %30’dan fazlasını ödemeyecekleri şekilde sübvansiyonlarda artış sağlayacak. Bu plana göre, yıllık sübvansiyon miktarları şu şekilde artacak: tek kişi için 3.600 €’dan 4.200 €’ya, tek çocuklu aile için 4.800 €’dan 5.400 €’ya ve iki veya daha fazla çocuğu olan aileler için 5.000 € ile 6.000 € arasında.

Bu bütçe tedbiri kapsamında, bu yıldan itibaren bir yararlanıcının aylık kira sübvansiyonunun asgari tutarının 125 Euro olacağı açıklandı ve bu artıştan 900 kişinin faydalanacağı belirtildi.

Bakan Galdes, bu tedbirin, sosyal adaleti vurgulayan ve herkesin yaşanabilir ve onurlu bir konuta sahip olma hedefini destekleyen bir örnek olduğunu ifade etti. Toplamda 3.000 kişiye kira yardımı yapıldığını ve daha fazla mülk sahibi olmak için girişimde bulunacak 900 kişiye destek sağlandığını belirtti.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Matthew Zerafa, savunmasız durumda olanlar başta olmak üzere çeşitli programlar aracılığıyla konut sahibi olmak isteyenlere orantısız kira ödememe fırsatları sunduklarını belirtti.

Kaynak: TVNews Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz