16.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta, AB Ülkeleri Arasında En Az Yenilenebilir Enerji Kullanan İkinci Ülke!

Eurostat’ın yayımladığı son verilere göre Malta, nihai enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kullanımında yüzde 13,4 ile AB’deki en düşük ikinci orana sahip.

AB üye ülkeleri arasında İrlanda’nın yüzde 13,1 ile altında yer alırken, en yüksek oranı yüzde 66 ile İsveç elde etti.

Malta’nın temiz enerji tüketimi, 2004 yılında AB’ye katıldığında yüzde 0,1 iken, 2022 itibariyle yüzde 13,4’e çıktı.

AB’nin 2030 hedefine ulaşabilmesi için yenilenebilir enerji payının neredeyse iki katına çıkması gerekiyor. Kasım ayında revize edilen mevzuata göre AB, 2030’a kadar enerjisinin en az yüzde 42,5’ini yenilenebilir kaynaklardan sağlamak zorunda.

Malta’nın Ulusal Enerji ve İklim Planı taslağı, çatılarda güneş panelleri teşviklerini sürdürerek ve açık denizdeki yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üreterek bu hedefe katkıda bulunmayı planlıyor. Ayrıca, Malta’nın ulusal yenilenebilir enerji hedefini yüzde 11,5’ten daha yükseğe taşımayı amaçlıyor.

Malta, açık denizdeki yenilenebilir enerji potansiyeli için altı uluslararası şirketin ilgisini çekti. 2024’ün ilk çeyreğinde ilgi beyanı çağrısı yapılması bekleniyor. Malta, adanın kıyılarından uzakta rüzgar veya güneş yüzen çiftlikler kurma planlarıyla açık deniz enerji politikasını duyurdu. Açık deniz şebekesi için potansiyel alanlar belirlendi ve hükümet iki site geliştirecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz