18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Makinesi Tartışması Mahkemede Bitti! Bir Kardeş Yaralı, Diğeri Tutuklandı

Malta’nın Birżebbuġa şehrinden iki kardeş arasında tıraş makinesi yüzünden çıkan tartışma, beklenmedik bir şekilde mahkemelik oldu.

Olay, bir hafta önce yaşandı. 52 yaşındaki sanık, Pazartesi günü mahkemeye çıkarıldı. Polise göre, sanığın kardeşi 14 Nisan’da Santa Lucija aile içi şiddet birimini arayarak sanığın kendisini yaraladığını iddia etti.

İddiaya göre tartışma, kardeşlerden birinin diğerinin hastanedeyken tıraş etmeyi reddetmesiyle başladı. Bu durum, olayların çığırından çıkmasına neden oldu. Polis, şikayetçiyi sağ elinde ağrı hissettiği için önce Paola sağlık merkezine, ardından hastaneye götürdü. Yapılan muayenede sağ küçük parmağının kırık olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine savcılık, sanık hakkında yakalama emri çıkardı ve pazar günü emri yerine getirerek sanığı gözaltına aldı. Sanık, kardeşiyle tartıştığını ancak “sadece ittiğini” savundu. Kardeşine böyle bir sakatlanma verdiğini aklından bile geçirmediğini söyledi.

İddia edilen mağdur da, olaydan günler sonra tutuklama haberini aldığında şaşırmış gibiydi.

Savunma avukatı Roberto Spiteri, soruşturmacı polis memuru Colin Sheldon’a, tıraş makinesi tartışması dışında kardeşler arasında başka bir olay yaşanıp yaşanmadığını sordu. Sheldon, o günden bu yana kardeşlerin düzenli olarak görüştüğünü ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını doğruladı. Avukat, sanığın hatta iddia edilen mağdura yemek pişirdiğini de ekledi.

Ancak kırığın bu olaydan önce mi sonra mı oluştuğu belirsizliğini koruyor.

Başsavcı yardımcısı Etienne Savona, kefalet talebine itiraz etti. Kardeşler arasında geçmişte şiddet olayları yaşandığını ve sanığın alkol sorunu olduğunu belirterek, daha önce kardeşini bıçakla tehdit ettiğini iddia etti.

Savunma ise, iddianamenin bu konudan bahsetmediğini söyleyerek “Birisi parmağını kırarsa tutuklansın mantığına mı varacağız?” diyerek itirazın “yanıltıcı” olduğunu savundu.

Hakim Charmaine Galea, 5000€ teminat, haftada iki kez imza atma ve gece 11’den sabah 5’e kadar sokağa çıkma yasakları şartıyla kefalete onay verdi. Ayrıca sanık, kardeşine yaklaşmaması için koruma emri altına alındı.

Sanığın “Eskiden ona yemek pişirirdim” demesine hakim, “Hayır, şu an onunla konuşamazsınız” diyerek uyardı. Mahkeme ayrıca kardeşlerin isimlerinin yayınlanmasını yasakladı.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz