16.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Mahkeme, ormanları avcılara devreden anlaşmayı iptal etti!

9 Kasım 2022

Malta’da mahkeme hükümetin Mizieb ve Ahrax ormanlık alanlarının yönetimini avcılar federasyonu FKNK’ye devretme kararını hükümsüz ilan ederek geçersiz kıldı.

Ekim 2020’de bakanlar Ian Borg, Clint Camilleri ve Aaron Farrugia daha önce tartışılmadan katıldığı bir etkinlikte avcılar federasyonu ile bir anlaşma imzalayarak ormanların kullanımını FKNK’ye vermiş bu büyük tepkiye neden olmuştu.

Bakanların avcılar federasyonu ile imzaladığı anlaşma ile toplam 1 milyon 500 bin metrekarelik iki doğal alanın yönetim hakkı devredilmiş ve yılın dokuz ayı boyunca ormanlık alanları avlanma alanı olarak kullanma izni verilmişti.

Halkın kullanımı sadece bazı piknik alanları ile sınırlandırılmış FKNK yıllık 400 Euro ücret ödemesi ile bu haklara sahip olmuştu.

STK’lar Birdlife Malta, Moviment Graffitti, Din l-Art Ħelwa, Friends of the Earth, vatandaşları etkin bir şekilde kamusal açık alanın dışına kilitlediği için anlaşmanın yasa dışı olduğunu savunarak itiraz etmişti.

Bugün yayınlanan iki ayrı kararda bir yargıç, gizli 2020 Ekim anlaşmasının yasaya göre yapılmadığı için “başlangıçtan itibaren” geçersiz olduğuna karar verdi. Ayrıca böyle bir anlaşmanın gizli değil resmi bir kamu senedi aracılığıyla yapılmasına hükmetti.

Doğal ormanların FKNK’ye devredilmesine karşı etkin mücadele eden STK’lar mahkeme kararlarıyla zafer elde etmiş oldu.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz