23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Mahkeme kumru av sezonunun açılmasına karar verdi!

18 Nisan 2023

BirdLife Malta’nın kumru için bahar av sezonunun açılmasının durdurulması talebini Yargıç Giovanni Grixti başkanlığındaki mahkeme reddetti. Mahkeme 30 Nisan’a kadar sürecek sezonda 1.500 kumru avlanmasını sınır olarak belirledi.

BirdLife Malta mahkemenin kararına kumru popülasyonunun azalmaya devam ettiğini belirterek tepki gösterdi. Avcılar ve Gozo Bakanlığı karardan memnuniyetini dile getirirken bakanlık, aldıkları çok sayıda önlemle kumru avında hiçbir suiistimale müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

Mahkemenin kumru türüne dair Yabani Kuşlar Düzenleme Birimi’nin raporuna dayalı verilere göre hareket ettiğini belirten BirdLife Malta bu verilerin 2018 yılına kadar olduğunu oysa 2021 yılından verilerin kumru popülasyonunun azaldığına gösterdiğini söyledi.

Mahkeme av sezonunun açılmasını durdurmak için BirdLife Malta’nın başvurusunda verilen tedbir kararını kaldırarak bahar av sezonunun açılmasına karar verdi. 30 Nisan’a kadar sürece av sezonu gün doğumundan iki saat önce başlayıp öğlene kadar devam edecek ve kumru avında ulusal sınır 1.500 olacak.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz