14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Macaristan’dan 8 bin 400 öğrenci Malta’ya dil eğitimi için gelecek!

18 Aralık 2022

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto 2023 yılının ilk aylarında 8 bin 400’den fazla Macar öğrencinin İngilizce öğrenmek için Malta’ya geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ian Borg ile Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto Parlamento’da bir araya gelerek Malta ve Macaristan ilişkilerini konuştu. Son beş yılda ticaretin arttığını ve bağlantıların da güçlendiğini belirten Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ülkesinin ihtiyaç duyulan sektörlerde Malta ile işbirliğine devam edeceğini söyledi.

Bakan Szijjarto TVM’ye verdiği röportajda gelecek yılın başında 8 bin 400’den fazla öğrencinin dil eğitimi için Malta’ya geleceğini belirtti.
Macar havayolu Wizz Air sayesinde iki ülke arasında turizmin arttığını belirten Bakan Szijjarto bu yıl Macaristan’a gelen Maltalı turist sayısının ikiye katlanarak 6 bin 500’e ulaştığını açıkladı. Geçen yıl 11 binden fazla Macar da Malta’yı ziyaret etti.

Macar hükümetinin ortaokul öğrencilerine eğitim görmeleri için başka bir ülkede iki hafta geçirme şansı sunduğunu aktaran Macar Bakan Peter Szijjarto bu yaş grubundaki öğrencilerin yüzde 10’unun eğitim için Malta’yı seçtiğini belirtti.

Macar öğrencilerinin 2023 yılının ilk aylarında Malta’ya geleceği belirtildi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz