19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

452 yıldır Karadağ’da yaşayan Osmanlı ailesi, Türkçe ve Türk kültürünü ayakta tutuyor

452 yıldır yaşayan Osmanlı ailesi, Türkçe ve Türk kültürünü ayakta tutuyor

Bar kentinde yaşayan Osmanlı ailesi, Türkçe ve Türk kültürünü 452 yıldır sürdürerek önemli bir kültürel mirası devam ettiriyor. Osmanlı torunu Bayazıt Karagöz, dedelerinin Karadağ’a gelişini ve Türk kültürünü nasıl yaşattıklarını anlattı.

Karagöz, büyük dedelerinin Hüseyin Karagöz olduğunu ve 1571 yılında Osmanlıların Bar kentine girişiyle birlikte Manisa’dan gelerek şehre yerleştiğini belirtti. Bu tarihten itibaren ailenin Türkçe konuşmayı sürdürdüğünü ve Türk kültürünü evlerinde yaşattıklarını vurguladı.

“Türkçeyi ve Türk kültürünü hala yaşatıyoruz” diyen Karagöz, Türk mutfağından örnekler vererek sarma, dolma, imambayıldı, kelle paça, bağırsak gibi yemekleri geleneksel bir şekilde hazırladıklarını ifade etti.

Karagöz ayrıca Türk çayı kültürünü de devam ettirdiklerini belirtirken babasının isminin Recep, annesinin ise Cevahira olduğunu dile getirdi. Aileye ait olan Karadzuzovic pastanesinin 89 yıldır hizmet verdiğini ve çeşitli tatlılar ürettiklerini söyledi.

Karagöz, Türkiye’deki akrabalarını bulmayı umduğunu ancak şu ana kadar başarılı olamadıklarını dile getirdi. Türkiye’deki depremlerden etkilendiklerini ve Türklere destek mesajları gönderdiklerini belirtti.

Osmanlı ailesi, Türkçe ve Türk kültürünü 452 yıldır yaşatarak önemli bir mirasa sahip çıkıyor ve bu kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz