17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Luqa Yerel Konseyi, projesi ile 50 bin Euro hibe kazandı

30 Kasım 2021

Malta’da 16 yerel konseyin katıldığı “Kalıcı sürdürülebilir hareketlilik” proje yarışmasında yaşlıların kreşe ulaşım hizmetlerini sağlamaya yönelik projesi ile Luqa Yerel Konseyi birinci olarak 50 bin Euro hibe kazandı.

Ulaştırma Bakanı Ian Borg, kalıcı sürdürülebilir hareketlilik önlemleri proje yarışmasında kazanan Luqa, Tarxien, Birżebbuġa ve Żejtun yerel konseyleri resmi temsilcilerini tebrik etti.

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda 16 yerel konseyin katıldığı proje yarışmasında Luqa Yerel Konseyi, yaşlıların kreşe ulaşım hizmetleri için ilgili şarj direğinin kurulumunu da içeren elektrikli aracın satın alınması önerisi ile birinci olarak 50 bin Euro hibe kazandı.

Tarxien Yerel Konseyi de yaşlılar ve hareket engelliler için isteğe bağlı ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla 8 kişilik elektrikli minibüs alımı önerisiyle ikinci olarak 30 bin Euro hibe aldı.

Üçüncü olan Birżebbuġa Yerel Konseyi, aldığı 25 bin Euro hibe ile Birżebbuġa’daki Triq iż-Żebbuġ’u daha güvenli bir alana dönüştürecek, alanda kaldırım, katlanabilir banklar ve masalar, bisiklet rafları yapacak.

Żejtun Yerel Konseyi, Żejtun topluluğu içinde yaşlılar ve savunmasız kişiler için isteğe bağlı bir ulaşım hizmetinin kurulması ve sağlanması için yaptığı başvurusu dördüncü olarak o da 25 bin Euro hibe kazandı.

Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz