20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Litvanya, Malta’yı kırmızı listeye ekledi; gelen yolcular karantinaya alınacak

19 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Litvanya, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (ECDC) ülkeyi enfeksiyon sayısı için kırmızı listeye eklemesinden sadece saatler sonra, Malta’dan ülkeye giren kişilere karantina kısıtlamalarını yeniden uygulayan ilk ülke oldu.

Pazartesi günü, Litvanya’nın haftalık seyahat listesinde güncellemeleri duyurduğu ve Malta, Danimarka ve Hollanda’yı kırmızı listesine eklediği haber geldi.

Tüm ülkelerden Litvanya’ya gelenler, bağışıklıkları olduğunu kanıtlayamadıkları sürece (varıştan en az iki hafta önce) veya hastalıktan kurtulmuş olmadıkça, zaten negatif bir Covid-19 testi sunmak zorunda kaldılar.

Covid-19’dan iyileşenler, teşhisten sonra 180 gün boyunca bağışık olarak kabul edilir.

Bununla birlikte, yeni kısıtlamalar, kırmızı veya gri listeli bir ülkeden Litvanya’ya gelen herkesin, 48 saatten (hızlı bir test ise) veya 72 saatten fazla olmamak üzere Covid-19 için negatif test etmek zorunda kalmanın yanı sıra 10 gün boyunca kendi kendini tecrit etmesi gerektiği anlamına gelecektir. saat (eğer bir PCR testi ise) varıştan önce.

Bir dizi ülke ve bölge, Litvanya’nın kırmızı veya gri listesinde yer almaktadır. Bunlar: Danimarka, Yunanistan’ın Girit, İspanya (Tenerife, Gran Canaria ve Mallorca dahil), Kıbrıs, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Portekiz (Madeira hariç), Fransız Guyanası, Martinik ve Reunion ile AB üyesi olmayan tüm ülkeler ve AEA dışı ülkeler.

Kaynak independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz