21.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Kültürel sektörlerin yenilenmesine 7 milyon Euro destek

05 Aralık 2021

Malta Sanat Bakanı Jose Herrera, 2022 yılında “Dayanıklılık, Sanat ve Toplum, Kalkınma, Eğitim, Kültürel ve Yapısal Miras ” başlıklarında toplam 7 milyon Euro fon dağıtlacağını açıkladı.

Sanat Bakanı José Herrera, planlarının pandeminin getirdiği aksamaların ardından yaratıcı ve kültürel sektörlerin yenilenmesinde yakalanan ivmeyi geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Malta Sanat Konseyi’ne ve Kamu Kültür Örgütlerine yönelik doğrudan finansmandaki artışın, bu hükümetin sektörlere ve yaratıcı uygulayıcılara yönelik taahhüdünün bir parçası olduğunu açıklayan Bakan Herrera “Bu yılki bütçe artışı, sürdürülebilir yaratıcı ve kültürel sektörlere yönelik stratejiyi geliştirmeye devam ediyor” dedi.

Sanat Konseyi Finansman ve Strateji Direktörü Mary Ann Cauchi de, konseyin işbirliklerine verdiği önemi ve bireyler, sanatçı grupları ve yaratıcılarla sinerjileri desteklediğini vurguladı.

2022 finansman planlarıyla ilgilenenlerin 2334 7230 numaralı telefondan Arts Council Malta ile veya [email protected] adresinden e-posta yoluyla iletişime geçmeleri önerilir.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz