16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Koruma altındaki kuş kurşunla yaralanmış halde bulundu!

24 Mart 2023

Birzebbuga’da koruma altında olan kuş türü Kara Kanatlı Uzunbacak yaralı halde bulundu. BirdLife yetkilileri kuşun kurşunlarla yaralandığını belirterek bunun av mevsimi açılmamış olmasına rağmen av tüfeğiyle hazır bekleyenlerin olduğunu gösterdiğini söyledi.

BirdLife Malta dün yaptığı açıklamada koruma altında olan kuş türlerinden Kara Kanatlı Uzunbacak kuşunun yaralandığı bilgisinin kendilerine iletildiğini bildirdi.

Malta’da Fras-servjent, Latince’de Himantopus himantops olarak bilinen yaralı kuşu alan BirdLife yaptığı açıklamada “Kuş devlet veterinerine götürüldü ve göğsündeki yaraların kurşunlardan kaynaklandığı doğrulandı” dedi.

Malta’da Ghadira Tabiatı Koruma Alanı dahil olmak üzere Akdeniz çevresinde yuva yapan koruma altındaki kuş türlerinden olan bu türün kıyının çeşitli bölgelerine sığınma eğiliminde olduğunu ifade eden BirdLife açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Av mevsimi henüz açılmamış olsa da bu tür bir olay, bahar aylarında bu kuşların Avrupa kıtasına ulaşmaya çalışırken kuşları avlamak için av tüfeğiyle hazır bekleyenlerin olduğunu açıkça gösteriyor.”

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz