14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Kordin’de çöken inşaatta bir işçi öldü 5 işçi yaralandı!

4 Aralık 2022

Kordin’de Sivil Savanma Dairesi itfaiye istasyonunu yakınındaki şantiyede binanın çökmesi sonucu 3’ü ağır 5 işçi yaralandı. Kayıp olarak aranan 20 yaşındaki Maltalı işçi Jean Paul Sofia’nın ise cansız bedenine ulaşıldı.

Kordin’deki binanın dün sabah saatlerinde çökmesi sonucu olay yerine giden kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından şantiyede bulunan 6 işçi olduğu öğrenildi. İşçilerden beşi enkaz altından çıkarıldı.

Enkaz altından çıkarılan işçilerden üçünün durumun hayati tehlikesi bulunduğu bildirilirken altıncı işçinin arama çalışmaları aralıksız 15 saat sürdü.

Drone uçurarak da yapılan aramalarda 15 saat sonra 20 yaşındaki Maltalı işçi Jean Paul Sofia’nın ise enkaz yığınından cansız bedeni çıkarıldı.

Kurtarılan beş işçinin üçünün Arnavut, birisinin Maltalı ve diğerinin ise Bosnalı olduğu bildirilirken yaralıların hastanede tedavileri devam ediyor.

Bir kişinin yaşamını yitirdiği 3’ü ağır beş kişinin yaralandığı inşaatın yıkılmasıyla Yargıç Merseanne Farrugia tarafından bir soruşturma yürütülüyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz