20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Klasik otomobil yarışı 13. Mdina Grand Prix iptal edildi!

17 Eylül 2022

Malta’da her yıl düzenlenen klasik otomobillerin katıldığı Mdina Grand Prix yarışının bu yıl ki etkinliği iptal edildi. Bu yıla kadar 12 kez gerçekleştirilen yarışa Mtarfa, Rabat ve Mdina yerel yönetimleri itiraz etmişti.

Klasik otomobillerin yer aldığı ve her yıl gerçekleştirilen Mdina Grand Prix’nin 13’üncüsü iptal edildi. Yarışı organize eden Valletta Grand Prix Vakfı, iptal kararının konseyler, polis gücü ve Transport Malta’nın da yer aldığı yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından alındığını açıkladı.

Vakıf, yarışa katılım gösterecek yabancılar için gerekli olan lojistik düzenlemeler ve yapılması gereken tüm çalışmalar ile alınması gereken izinlerin zamanında yapılamayacağının ortaya çıkması üzerine bu kararın alındığını söyledi.

Mtarfa, Rabat ve Mdina yerel meclisleri, yarışa bölge sakinlerini ciddi şekilde rahatsız edeceği ve trafik sıkışıklığı nedeniyle ciddi tehlike oluşturacağı uyarısında bulunarak itiraz etmişti.

Gelecek yıl planlamalarında aynı olumsuzluğu için yetkililerle görüşmeyi beklediklerini ifade eden vakıf açıklamasında “Çok yakın bir gelecekte Malta Classic’in gelecek yılki etkinliğini onaylayan bildiri yayınlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz