20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Katil zanlısı Aquilina duruşmaya katılmadı

04 Şubat 2022

Paulina Dembska’nın katil zanlısı Abner Aquilina hapishaneden akıl sağlığı hastanesi Mount Carmel Hastanesi’ne sevk edilmesi nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Mahkemede tanıklık yapan hapishane psikayatristi Aquilina’nın duruşmaya iki gün kala psikotik davranışlar göstermesi üzerine hastaneye sevk ettiğini söyledi.

Katil zanlısı Aquilina tedavi gördüğü hastaneden semptomlarının taburcu edilmesine uygun olduktan sonra gönderildiği hapishaneden tekrar Mount Carmel Hastanesi’ne gönderildiği ortaya çıktı.

Hapishanede ilaçlarını almadığı belirtilen katil zanlısının psikotik davranışlar göstermesinin ardından tekrar hastaneye sevk edildiği için mahkemeye katılmadı.

Hapishane ve adli tıp biriminde çalışan psikiyatrist Joseph Saliba, zanlı Aquilina’nın çıkardığı kıyafetleriyle tuvaleti tıkadığını ve odayı su bastığını belirten Salina, üç kez sakinleştirici ilaç vermek zorunda kaldıklarını anlattı.

Kamu avukatı Stefano Filletti Aquilina’nın polis sorgusunda da benzer davranışlar gösterdiğini hatırlatarak “Yaptıklarıyla övünen bir adamın psikotik nöbet geçirdiği için burada olmamasını tutarsız buluyoruz” dedi.

Davanın sanığın kaprislerine terkedilemeyeceğini ve devam etmesi gerektiğini belirten Filletti “Aksi takdirde, duruşmadan iki gün önce şeytanın onunla konuştuğunu söyleyip durabilir ve adliyeye sevk edilir ve dava çıkmaza girer” şeklinde konuştu.

Filletti, “Birinin bu cinayetin hesabını vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aquilina’nın Avukatı Mario Mifsud, şimdilik sadece iki şeyin kesin olduğunu belirterek “Yarın gömülecek bir kurban var ve bir psikiyatrist tarafından bugünkü oturuma katılmaya uygun olmadığı onaylanmış biri var” sözlerini kullandı.

Katil zanlısı Aquilina’ya hangi ilaçların verildiğinin sorulmasını isteyen sanık avukatı Mifsud “Bir psikiyatrist hoşlanmadığımız bir şey söylediği için şikayet edemeyiz. Sürecin devam etmesine izin verelim” dedi.

İki avukat, bugünkü ifadeler ışığında, mahkemeden Ceza Kanunu’nun 402’ye 1b maddesi uyarınca ortak kararla yargılamanın askıya alınmasını talep etti.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz