15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Kasaplar sattıkları fiyattan et alamayacağını düşünüyor

06 Nisan 2022

Malta’da kasaplar ve et ithalatçıları, bir ay içinde bugünün perakende fiyatları üzerinden toptan et almak zorunda kalacaklarını düşündüklerini belirtirken fiyatların arttığını ancak karlarının azaldığını söylüyor.

Dünya genelinde artan fiyatlar yaşamın her alanında üreticiden tüketiciye herkesin endişesi haline geldi.
Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilmesiyle enerji fiyatlarında ve tahıl fiyatlarında başta olmak üzere tüm hammadde fiyatlarını yukarıya taşıyor.

Malta’da kasaplar ve et ithalatçıları et fiyatlarındaki artıştan endişe ettiklerini belirterek çok yakın zamanda bugünün satış fiyatlarıyla toptan et alamayacaklarını düşünüyor.

Times Of Malta’ya konuşan ancak ismini saklı tutulmasını isteyen kasap esnafı “Geçen Aralık ayına kadar tavuk göğsünü kilosu 3,40 Euro’dan alıp 6,85 Euro’dan satardım. Önümüzdeki aydan itibaren 6.50 Euro’dan alıp 8 Euro’dan satacağım” dedi.

Aynı kasap eskisinden daha az kar edeceğine dikkat çekerek “Peki yakıt ve elektrik faturaları da artarsa?” sorusunu soruyor.

Bir kasap, satışlarının yüzde 70’inin ithal etten geldiğini geri kalanının yerel ürünler olduğunu belirterek yerel etin henüz bu kadar ciddi şekilde etkilenmediğini, arzlar azaldığında fiyatının da artacağından korktuğunu açıkladı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz