19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Karantinadaki seçmene özel sandık kurulacak

11 Mart 2022

Malta Seçim Komisyonu, 12-25 Mart tarihleri ​​arasında Covid-19 pozitif olan veya zorunlu karantinaya alınan kişiler için özel oylama düzenlemelerinin yapıldığını söyledi.

Komisyon, bu kişilerin oy pusulalarında belirtilen yerde değil, amaca yönelik olarak kurulan bir dizi özel merkezden birinde oy kullanabileceklerini belirti.

Merkezler, sağlık otoritelerinin onayı ile kurulmuş olup, bu kişilerin detaylarını da komisyona iletecekleri belirtilerek karantinadan erken tahliyeden yararlanmayı seçen seçmenlerin yine de bu merkezlerden yalnızca birinde oy kullanmaları gerektiği açıklandı.

Karantinadaki seçmenlerin oylarını kullanmak için hangi merkeze gitmeleri gerektiği hakkında ayırca açıklama yapılacağı duyuruldu.

Covid-19 pozitif olan veya zorunlu karantinaya alınan ve 25 Mart saat 21.00’e kadar sağlık otoriteleri tarafından komisyona verilen listede yer almayan hiç kimse sınava giremeyecek.

Malta’da genel seçimler 26 Mart’ta yapılacak. Oylama geleneksel olarak her kasaba ve köyde kurulan sandık merkezlerinde yapılır.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz