15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Kanarya Avı Yasa Dışı Faaliyetlerle Gölgelendi: 51.400 Kanarya Esaret Altında

BirdLife Malta, geçtiğimiz avlanma sezonunda izinli tuzak alanlarında en az 51.400 kanaryanın yakalanıp esaret altında tutulduğunu, hiçbirinin serbest bırakılmadığını açıkladı.

BirdLife Malta, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ‘bilimsel araştırma’ amaçlarına hizmet ettiği iddia edilen avlanma muafiyetinin etkilerini değerlendirmek için bu dönem boyunca tuzak alanlarında sistematik gözlemler yürüttüğünü belirtti.

Sivil toplum kuruluşu, saha çalışmaları sırasında topladığı kanıtların, muafiyetin yaygın bir şekilde kötüye kullanıldığını gösterdiğini ifade etti. Geçen sonbaharda 2.600’den fazla kayıtlı tuzak alanı olmasına rağmen, BirdLife Malta birçok alanın yasadışı olarak faaliyet gösterdiğini, bazı alanların ise polise şikayet edildikten sonra Vahşi Kuşlar Düzenleme Birimi’ne kayıt ettirildiğini tespit etti.

Avrupa Adalet Divanı’nda (EAD) “C-23/23 Avrupa Komisyonu Malta Cumhuriyeti Karşıtı Davası”nda sis perdesi olarak kullanılan kanarya ‘araştırma’ muafiyetiyle ilgili yaklaşan duruşma, BirdLife Malta tarafından sunulan bulgulara dikkat çekti. Bulgular, Ekim-Aralık 2023 arasındaki son kanarya avlanma muafiyeti dönemini kapsıyor.

Öte yandan Gozo’da BirdLife Malta ve Malta Ranger Birimi, kapalı sezonda iki kanarya avcısını yakalayarak ihbar etti.

MRU’ya göre, suçlarından dolayı yargılanmaları beklenen şahıslar, polis tarafından suçüstü yakalandı.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz