22.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Kadınların sıradan hayatları sergisi Valletta’da açıldı

13 Şubat 2022

Valletta’da ulusal yaratcılık merkezi Spazju Kreattiv’de uluslararası on sanatçının yer aldığı “Kadınların Sıradan Hayatları” başlıklı sergi açıldı. Sergi kadınların bedensel özerkliği, annelik, bakım, seks işçiliği ve devrim temalarına eğiliyor.

Malta’nın ulusal yaratıcılık merkezinde (Spazju Kreattiv) açılan sergi, sıradan kadınların ve kendilerini kadın olarak tanımlayan herkesin insanlığa katkılarının bir keşfi ve takdiri olarak sunuluyor.

Sergiye katılan uluslararası isimler arasında Syowia Kyambi, Edith Dekyndt ve Julieta Gil yer alıyor ve serginin küratörlüğünü Elise Billiard Pisani ve Margerita Pulè üstleniyor.

Katılan tüm sanatçılar Florinda Camilleri & Abigail Agius, Charlie Cauchi, Edith Dekyndt, Katel Delia, Rachael Fallon, Julieta Gil, Syowia Kyambi, Fatima Mazmouz ve Francesca Saraullo’dur.

Sergi, kadınların hayatına odaklanan bir arşiv merceğinden, bu sıradan yaşamları idealize etmeden ve yüceltmeden değerlendirmeyi amaçlıyor. Bu amaçla, tarihsel olarak erkek odaklı olan bireylerin kahraman sunulmasına bir alternatif sunar.

Sergi, çeşitli sanatçıların mevcut ve özel olarak yaratılmış multi-medya işlerinin yan yana getirilmesi ve etkileşimi yoluyla, kadınların  (ve dolayısıyla insanlığın) ‘sıradan’ yaşamları etrafındaki politik ve sosyal gerçekleri incelemeye çalışıyor.

Sanatçıların daha çok kadın siyaseti için bir alan talep etme ve gücün kadınların hayatlarının her yönünü nasıl şekillendirdiğini yeniden ifade etmeye çalıştığı sergi, Unfinished Art Space ve BRAŻŻA Art Residency arasındaki işbirliğiyle gerçekleşti.

2021 – 2022 Kültür Programının parçası olan sergiyi Malta Sanat Konseyi, APS Bank, Melita Vakfı ile Fransa Büyükelçiliği ve Malta’daki İrlanda Büyükelçiliği de destekliyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz