17.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Kadınlar Dembska cinayetinde polisin tutumunu protesto etti

23 Ocak 2022

Paulina Dembska cinayetinin cinsiyete dayalı işlemediği yönünde açıklamalarda bulunan polis yetkililerinin cinayete yaklaşımı protesto edildi.

Kadın derneği, aktivist gruplar ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği gösteride eylemciler Floriana Polis Karakolu önünde bir araya geldi.

Paulina Dembska cinayetinde cinayetin cinsiyetle ilgili olmadığını iddia eden polis yetkililerine karşı öfkelerini dile getiren göstericiler, politikacılardan, yetkililerden, toplumdan ve özellikle erkek faillerden herkesin sorumluluk almasının zamanının geldiğini söyledi.

Organizatörlerden Marcelline Naaudi yaptığı konuşmada “Bir kez daha sesimizi duyuruyoruz” dedi.

Taleplerini dile getiren göstericiler “Cinsiyetçi tutumlara ve kadınlara yönelik yorumlara karşı hoşgörü eksikliğini duymaktan bıktık” ifadelerini kullandı.

Paulina Dembska’nın öldürülmesinden önce, suçun faili olduğu iddia edilen kişinin iki erkeğe saldırdığını öne sürmesinin bu suçu cinsiyetten bağımsız kılmadığını savunan organizatörler, “Ayrıca, fail olduğu iddia edilen kişinin daha önce kime saldırdığına bakılmaksızın nihayetinde tecavüze uğrayan ve öldürülen kişinin bir kadın olduğu gerçeği devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz