19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Japonya’dan İspanya’ya da Almanya tarifesi: 2-1

Reşit Şahin

2 Aralık 2022

Dünya Kupası’nda Kosta Rika’yı 4-2 mağlup eden Almanya, Japonya’nın İspanya’yı 2-1 yenmesiyle gruplardan çıkamadı. İspanya son maçında mağlup olmasına rağmen averajla grubu Almanya’nın önünde ikinci sırada bitirerek üst tura çıktı.

Japonya ilk maçta Almanya karşısında elde ettiği skoru İspanya karşısında da tekrarladı. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Japonya ikinci yarıda bulduğu iki golle geriden gelerek İspanya’yı da mağlup etti.

İspanya galibiyeti ile puanını 6’ya çıkaran Japonya grubu lider tamamlarken 4’er puanı olan İspanya ve Almanya arasında artı averajda bulunan İspanya üst tura adını yazdırdı.

Kupanın favorilerinden gösterilen Belçika mutlak galibiyet almak zorunda olduğu Hırvatistan maçı ile kupaya veda eden takımlardan oldu. Karşılaşmada gol sesi çıkmazken Lukaku maçın son anları oynanırken kaçırdığı golle Belçika kupaya veda etti.

Fas grupta puanı olmayan ve üst tura çıkma şansını bir önceki maç kaybetmiş olan Kanada maçında ilk yarıda bulduğu 2 golle galip gelmeyi başardı. Kanada tek golle yanıt verse de Fas aldığı galibiyet ile son 16’ya ismini grup lideri olarak yazdırdı.

Japonya’nın son 16 turundaki rakibi Hırvatistan olurken İspanya ise Fas ile eşleşti. Belçika, Almanya Kanada ve Kosta Rika kupadan elendi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz