16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

İtalya ile İngiltere arasında EURO 2020 finali Wembley Stadı’nda 65 bine yakın taraftar ile oynanacak

9 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Tam kapasitede taraftar olmayacak

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; geride bıraktığımız günlerde 90 bin kişinin maçı izlemesinin beklendiği gündeme gelmişti. Ancak; Pazar günkü EURO 2020 finali için stadın kapasitesinin yüzde 75’i kadarı kullanılabilecek.

Stadyumda 65 bine yakın taraftar olacak

Hükümetin ve bilim adamlarının tavsiyesine göre tam kapasite kullanılmasının sakıncalı olduğu, Londra Belediye Başkanı tarafından da taraftar sayısının artması yönünde herhangi bir girişim olmayacağı ifade edildi.

Wembley’de İngiltere ile Danimarka arasında oynanan yarı final maçında da stat kapasitesinin yüzde 75’i yani; 64 bin 950 kadar taraftar vardı. Final maçı için de sayının aynı olması bekleniyor.

Riskleri göze almadılar

Bu arada yine İngiliz basınındaki haberlerde fazladan 25 bin kişinin statta olması toplu taşıma açısından da riskleri beraberinde getiriyor. İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele, EURO 2020’nin kazananını belirleyecek. TSİ 22:00’de başlayacak maçın hakemi olarak Hollandalı hakem Björn Kuipers atandı. Kuipers, Avrupa Şampiyonası finalini yönetecek ilk Hollandalı hakem olacak.

Kaynak Ajans Spor

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz