15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

İşverenlerin, karantinadan şikayetleri arttı

13 Ocak 2022

Artan yeni vakalar sonrası işçi devamsızlığıyla başa çıkmakta zorlandıklarını belirten Malta İşverenler Derneği, karantina önlemlerini yeniden incelemeye alması için hükümete çağrıda bulunurken, bu ay sona erecek ücret desteğinin de uzatılmasını istedi.

Malta İşverenler Derneği, üyeleri arasında yaptıkları anketin sonuçlarını dün yazılı açıklama ile paylaştı. Dernek, ekonominin tüm sektörlerinde faaliyet gösteren 325 katılımcı ve şirketle yaptıkları anketin, işverenlerin işçi devamsızlığı nedeniyle çok zorlandığını ortaya çıkardığını söyledi.

İşverenler derneği üyeleri arasındaki ankette katılımcıların yüzde 32’sinin yüzde 15’ten daha fazla bir devamsızlık oranı bildirdi. Personel yetersizliği karşısında katılımcıların yüzde 58’i  işe devamsızlıkla mümkün olduğunca uzaktan çalışma yoluyla başa çıktıklarını söyledi.

Ankette işverenlerin yüzde 51’i ise operasyonları azaltmak zorunda olduklarını belirtirken bu durumun ciddiyetine dikkat çeken dernek, “Sonuçta ücret desteğinin en azından 2022’nin ilk çeyreğine kadar birçok işletme için genişletilmesi gerekeceği göz önüne alındığında, ticarette yaşanacak bu aksama GSYİH ve devlet finansmanı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak” ifadelerini kullandı.

Dernek, yetkilileri “Salgının risk düzeyiyle orantılı olmalarını sağlamak için” alınan önlemleri yeniden incelemeye çağırdı.

Malta KOBİ’ler Odası da, hükümeti semptomatik Covid hastaları için karantinayı beş güne indirmeye ve temas halinde olan aşılılar için izolasyon gerekliliklerine son vermeye çağırdı.

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz