18.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

İşte yaşamını yitiren üç yunusun hikayesi!

24 Temmuz 2022

Naxxar’da bulunan hayvan parkı Mediterraneo Marine Park’da üç yunusun öldüğü ve bilginin gizlendiğinin ortaya çıkması üzerine, ölen yunuslar 25 yaşlarındaki Onda ile Mar ve sadece 7 yaşındaki Melita’nın hikayelerinin peşine düştük. İşte yunuslar Onda, Mar ve Melita’nın ulaşabildiğimiz son görüntüleri ve hikayeleri.

Yaşamını yitiren yunuslardan Onda, 2 Ağustos 2010’da Times Of Malta’ya, güzel müjdeli bir haber ile dünyaya getirdiği “bir metre uzunluğunda 13 kg ağırlığında yavrusu” ile haber olmuş. O gün için haberde şu ifadeler kullanılmış: ‘Onda adlı 12 yaşındaki şişe burunlu yunus, Bahar ic-Caghaq’taki park Laguna Mediterraneo için bir ilk olan bir yavru doğurdu’

Ve annesi Onda, şu anda 24 yaşında olması gereken ancak öldüğü gizlenen Onda şöyle tanıtılmış haberde, “Annesi (Onda’yı kastediyor) 2003 yılında babası Lucas ile birlikte Küba sularından Malta’ya getirildi”, vahşi doğada yakalanmış ve 2003’ten beri tutsak tutulan Onda’nın hikayesinin nasıl bittiği ise aynı park, ona ilk yaşatan yunusa vefasını(!) ölümünü gizleyerek ödemiş.

Yaşamını yitiren yunuslardan bir diğeri Mar, Mar’ın resmini en son 7 Ocak 2019’da görevli bakıcısı Twitter adresinden “Adı Mar, ondan özellikle hoşlanıyorum.’ ifadesiyle paylaşılmış.

Hiç açık deniz göremeden, tutsak doğduğu hayvan parkında henüz yedi yaşındayken öldüğü belirtilen Melita’nın resmi parkın resmi Facebook sayfasından en son 27 Şubat 2021 yılında paylaşılmış.

Üç yunusun ölümlerinin gizlenmesine tepki gösteren aktivist grup Animal Liberationr, yunusların hikayelerini aktarırken gizli bırakılmak istenen ölümlere karşı tepki gösterdi.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz