19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Mediterraneo Marina Park’ta üç yunusun ölümü gizlendi

24 Temmuz 2022

Aktivist grup Animal Liberation (Hayvan Özgürlüğü), Mediterraneo hayvan parkında bir ayda üç yunusun öldüğünün gizlendiğini belirterek eylem yaptı.

Animal Liberation Malta, geçen yıl Mediterraneo hayvan 2021 yılı Ağustos ve Eylül arası üç yunusunun öldüğünü duyurdu. Olayı yaptıkları bir eylemle basına duyuran aktivistler Malta Veteriner Departmanının olayı gizli tuttuğunu açıkladı.

Aktivist grup Animal Liberation, 3 yunusun ölümü hakkında İngiltere merkezli STK Marine Connection Direktörü Margaux Dodds tarafından bilgi verildiğini belirterek ölen üç yunusun tamamının dişi olduğunu söyledi.

Kayıtlara göre yunuslardan birisinin sadece 7 yaşında olduğu ve diğer ikisinin ise 20-25 yaşları arasında olduğuna inandıklarını belirten aktivist grup açıklamasında ölen yunusların geçmişi ile ilgili de iç burkan bilgiler verdi.

Ölen yunusların, Küba’da vahşi doğadan yakalanarak 2020 yılından beri Malta’da ölümlerine kadar kafeste tutulduğunu ve isimlerinin Onda ile Mar olduğunu aktaran aktivistler hayvan parkı Mediterraneo’da doğan 7 yaşındaki genç Melita’nın ise hiç açık denizde yüzmediğini anlattı.

Normalde uluslararası parkların yalnızca yunuslarının ölümlerini duyurmakla kalmayıp aynı zamanda otopsi raporlarının sonuçlarını da yayınladığını, ancak Malta’da durumun böyle olmadığını aktaran aktivistlerin iddialarına karşı hayvan parkından veya tutsak yunusların resmi veritabanı Cetabase’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hayvan Refahı hükümetin veterinerlik departmanı tarafından bir soruşturma açıldığına dikkat çeken aktivistler “Bunun kamuya açıklanacağını, veterinerlik departmanından davaya ilişkin tüm belgelerin ve yazışmaların kamuoyuna duyurulacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Mediteraneo’nun kalıcı bir su sirkinden başka bir şey olmadığını söyleyen aktivistler, şimdi Mar, Onda ve Melita’nın ölümünden sonra sirkten çok onlar için bir mezarlığa dönüştüğünü söyledi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz