18.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

İşsiz kalan Genesis çalışanları için bakanlık harekete geçti!

24 Aralık 2022

İflas eden oyun şirketi Genesis Global Limited’in Malta’daki tüm çalışanlarının işine Noel öncesinde son vermesi üzerine Ekonomi Bakanı Silvio Schembri, Gaming Malta’yı işten çıkarılan çalışanlara iş bulmakta yardımcı olmakla görevlendirdi.

İngiltere’de 3 milyon 800 bin Sterlin para cezasına çarptırılan ve lisansı askıya alınan online kumar şirketi Genesis Global iflas talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Şirket iflas başvurusunun ardından Malta’daki tüm faaliyetlerini son vererek tüm çalışanları Noel öncesi işten çıkardı.

İşten çıkarmalarla ilgili hükümet yaptığı açıklamada Gaming Malta aracılığıyla şirketin yöneticileriyle temasa geçerek işten çıkarılan işçilerin listesini elde ediyor ve işçilerle iletişime geçiyor.

Bu ayın başlarında kurulan iGaming Konseyi’nin de durumdan haberdar edildiğinin belirtildiği yazılı açıklamada iGaming sektöründe yaklaşık 700 açık iş pozisyonu olduğuna dikkat çekilerek son işten çıkarmalardan etkilenen 80 işçiye sektörde öncelik verilmesi için mümkün olan her şeyin yapıldığı vurgulandı.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz