16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Işıklar Festivali Gozo’ya Geri Dönüyor! Lejl Imkebbes 20 Nisan’da!

Gozo’nun en renkli festivallerinden biri olan “Lejl Imkebbes” bu sene de ziyaretçileri büyülemeye hazır. Festival, 20 Nisan akşamı saat 18:00’den itibaren tarihi Cittadella sokaklarında yeniden hayat bulacak.

Bu yıl festivalde yeni sürprizler de olacak. Binlerce mumdan oluşturulacak yeni ışıklandırmalar ve ziyaretçileri kendine hayran bırakacak üç adet ışık heykeli görenleri mest edecek. Festival boyunca tarihi ve geleneksel canlandırmalar, müzelere ücretsiz giriş imkanı, çağdaş müzik performansları ve çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler de yer alacak. Açık hava yeme-içme alanları ise hendekte kurulacak.

Gozo Bakanı Clint Camilleri, geçen sene 9.000 kişinin katıldığı festivalin Gozo sakinlerinin yanı sıra Malta adasından gelen ziyaretçileri ve turistleri de bir araya getirdiğini söyledi. Camilleri, bakanlığın bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Festivale giriş ücretsiz olup, Gozo Bakanlığı Kültür Mirası Müdürlüğü ile iş birliği içinde düzenleniyor. Imġarr Limanı’ndan festival alanına ve dönüş için de ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz