Site icon Malta Haber

Irkçı saldırıda katledilen göçmenin resmi kilise duvarında ölümsüzleşti

Malta'da ırkçı saldırıda yaşamını yitiren göçmen Cisse'nin hatırası, kilise duvarına yapılan resim ile yaşayacak

27 Ekim 2021

Malta’da ilk ırkçı cinayet olduğuna inanılan saldırıda yaşamını yitiren göçmen Lassana Cisse Souleymane’nin hatırası St George bazilikasında yer alan duvar resmi ile yaşayacak.

Gozo’daki St George of Victoriye bölge kilisesi, ırkçı saldırıda öldürülen 42 yaşında göçmen Lassana Cisse Souleymane’nın duvar resmini yaptırdı.

Kilise cemaatinin Fejn hu ħuk’un (Kardeşin nerede?) isimli projesinin parçasını oluşturan resimde Cisse , yanında iki figürle karşımıza çıkıyor; biri Cisse’den uzaklaşıp elindeki cep telefonuna bakan toplumu diğeri ise yoksullara teselli sunan kiliseyi temsil ediyor.

Gozitan ressamı Manuel Farrugia’nın kilise duvarlarına yaptığı resimle ölümsüzleşen göçmen Cisse, 6 Nisan 2019’da öldürülmüştü.

Birzebbuga’da bir futbol maçı izledikten sonra iki göçmen arkadaşıyla birlikte Hal Far açık mülteci toplanma merkezinden geri dönerken eski AFM askerleri Francesco Fenech ve Lorin Scicluna’nın açtığı ateş sonucunda Cisse yaşamını yitirmiş, iki arkadaşı yaralanmıştı.

Olayla ilgili tutuklanan iki eski asker daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı. Lassana Cisse Souleymane’nin cansız bedeni ise halen Malta’da morgda bekletilmektedir.

 

Lovin Malta

Exit mobile version