16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere’nin aksine Almanya Malta’ya seyahate onay verdi

08 Mayıs 2021

Malta’yı yeşil listeye almayan İngiltere’nin aksine Almanya, Malta’yı Covid-19 riskli ülkeler listesinden  çıkaracağını söyledi. Malta Otel ve Restoranlar Derneği, İngiltere’nin kararının bilimsel veriler ışığında gerekçelendirmediğini söyledi.

İngiltere’nin, seyahat etmek için güvenli ülkelerin yer aldığı yeşil listesine Malta’yı almaması otel ve restoran lobisini şaşırttı. Kararın “verilerle” gerekçelendirilmediğini belirten dernek “Nesnel olarak Malta, COVID-19 ile ilgili güvenlik gereksinimlerini karşılıyor” dedi.

İngiltere medyasının Malta’yı tercih edilen bir destinasyon olarak listelediğine dikkat çeken MHRA, 3 haftada bir yenilenecek olan yeşil listeye Malta’nın Mayıs sonunda katılabilmesi için yetkilileri gerekli çaba ve gayreti göstermeye çağırdı.

İngiltere, yeşil listesinde yer alan ülke yolcularından sadece negatif test sonucu istiyor. Malta yolcuları ise 10 gün evde izole edilmek veya beş gün sonra negatif bir COVID-19 testi verebilmek zorunda.

Almanya İngiltere’nin aksine Cuma günü Malta’yı riskli ülkeler listesinden çıkaracağını söyledi. Covid 19 salgını öncesi, İngiltere ve Almanya vatandaşları Malta’nın turizmde en büyük iki turist grubunu oluşturuyordu.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz