14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere’de yeni varyanta karşı kısıtlamalar tekrar geldi

28 Kasım 2021

İngiltere’de Covid-19 yeni varyantının tespit edilmesi sonrası toplu taşıma ve dükkanlarda maske takma zorunluğu geri geldi. Ayrıcı ülkeye girecek herkes ikinci gün PCR testi yaptırmak zorunda.

Covid-19 virüsünün yeni varyantı Omikron’un İngiltere’de de tespit edilmesinin ardından Başbakan Boris Johnson ülkeye girecek herkese ikinci gün PCR testi yaptırma ve sonucu gelene kadar evlerinde izole olma zorunluluğu getirildi.

Toplu taşımalar ve dükkanlarda maske zorunluluğunun geri getirileceğini duyuran Johnson, önlemleri üç haftada bir gözden geçireceklerini açıkladı. Başbakan Johnson bu varyanta karşı hatırlatma dozlarının daha geniş bir kitleye yapılmasının değerlendirildiğini de belirtti.

Sağlık Bakanı Sajid Javid ise rastlanan iki vakanın Chelmsford ve Nottingham’da kentlerinde olduğunu, vakaların Afrika’nın güneyine seyahatle ilişkilendirildiğini açıkladı.

Bu varyantın öncekilerden farklı gözüktüğünü, ilk belirlemelere göre hızla yayılabilme potansiyeli olduğunu ve çift aşılı kişiler arasında da yayılabileceğini belirten Johnson, Ulusal Sağlık Sistemi’nin önünde zor bir kış olduğunu söyledi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz