13.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere, yasaklı ülkelerden geldiğini söylemeyen kişilere “10 bin sterlin” para cezası uyguluyor

Foto: Getty Images

19 Şubat 2021 / Malta

Birçok ülke mutasyonlu Koronavirüs nedeniyle İngiltere’ye seyahat yasağı getirmişti. İngiltere’nin de uçuş yasağı uyguladığı ülkeler listesi bulunuyor. Koronavirüs varyantlarının yayılmaması için Güney Afrika, Portekiz ve Brezilya’nın dahil olduğu 33 ülke karantina listesinde ve bu ülkelerden gelip de karantinadan kaçmak isteyenlere para cezası uygulanıyor.

İngiltere’nin Birmingham Havaalanı’nda bu uygulamanın bir örneği yaşandı. İngiliz hükümetinin yasak koyduğu ülkelerden geldiğini açıklamayan dört kişinin havaalanından ayrılmasına izin verilmezken, 10’ar bin sterlin para cezası kesildi.

Listedeki ülkelerden gelenler 10 gün izole olmak zorunda

Karantina listesinde yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca hükümet tarafından belirlenen otellerde karantinaya girmeleri gerekiyor. 10 gün boyunca karantina uygulayacak kişiler bin 750 sterlin olan otel masrafını da kendileri ödemek zorunda.

Birleşik Krallığın yasak koyduğu ülkeler:

Angola, Arjantin, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Burundi, Cape Verde, Şili, Kolombiya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Ekvador, Eswatini, Fransız Guyanası, Guyana, Lesoto, Malawi, Mauritius, Mozambik, Namibya, Panama, Paraguay, Peru, Portekiz (Madeira ve Azores dahil), Ruanda, Seyşeller, Güney Afrika, Surinam, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Uruguay, Venezuela, Zambiya, Zimbabve.

Birleşik Krallık’ın koronavirüs önlemleri ile ilgili büyükelçilik sayfasından daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz